An overview of the Bailey kitchen
It is always a pleasure to be asked to produce another kitchen for a previous customer, and this time was no exception. To produce a truly original kitchen, we started with a blank sheet and no preconceived ideas. We considered the space available and the customer's expectations and designed a kitchen to match their needs.

Cooker hood, wall and tall unitsIt quite quickly became obvious that this kitchen was going to be more than a food preparation area. The extension to the existing room coupled with large windows opening out onto a scenic view gave us the scope to produce a kitchen that was not just practical, but also stylish enough to be part of the wider living space.
In order to maintain the clean lines within the kitchen, it was necessary to produce a bespoke wall unit to the left of the cooker hood to overcome the issue of the structural beam. This allowed us to work around the beam, whilst still giving the clean lines desired.

A little mood lighting in the form of plinth lightsTo finish the overall contemporary feel of the kitchen, the customer chose to have granite upstands to match the worksurface combined with a clear glass splashback behind the hob.
LED plinth lights were also added to give mood lighting in low light.